Прочетете ревю за новия албум на PARADISE LOST в точния момент

19 Ноември 2017
news page

PARADISE LOST издадоха 'Medusa' - своя студиен албум № 15 в началото на септември.

Публикуваме неговата рецензия сега, за да съвпадне с еуфорията обхванала феновете им след пускането на билетите за предстоящия им нов концерт в София тази пролет - на 4 април по повод 12 години радио ТАНГРА МЕГА РОК. Ден преди това по същия повод ще гледаме и ENSLAVED и SAMAEL.  

Рецензията за албума започва така:

За 30 години съществуване, PARADISE LOST са си извоювали позицията на институция в метъла и изобщо нямат намерение да я отстъпват, независимо от депешарските си експерименти към края на 90-те (доста сполучливи, впрочем).  

'Medusa', 15 студиен албум в кариерата им, е поредното доказателство, че в музиката си PARADISE LOST са царе на мрачните настроения и създаването на усещане за трагична обреченост, въпреки че в реалния живот са доста весели типове. Самите те отричат да използват творчеството си за отдушник на потиснато настроение и твърдят, че просто се забавляват, макар че с годините ставали все по-кисели. 
 
Още с първото парче – 'Fearless Sky' ни става ясно, че Ник Холмс ще продължи с ревящите вокали, които осезаемо се завърнаха в предишния албум 'The Plague Within''Fearless Sky' е една от най-дългите, ако не и най-дългата песен на PARADISE LOST, но е толкова наситена и стегната, че осемте минути и половина се изнизват някак неусетно. Лятото, в един бар в Хелзинки Грег Макинтош ми каза, че е много горд с тази песен, защото сякаш са успели да съберат цялото творчество на групата в нея....ОЩЕ
Източник: RadioTangra.com