Пуснаха DECAPITATED от затвора - процесът започва на 16 януари

13 Декември 2017
news page

И четиримата членове на DECAPITATED вече са на свобода и очакват началото на процеса срещу тях, който започва на 16 януари, съобщава The Spokesman-Review.

Китаристът ВАЦЛАВ КИЕЛТИКА е бил пуснат от затвора в понеделник, а другите трима са излезли още на 22 ноември. Музикантите от полската дет метъл група ще бъдат съдени за отвличане и изнасилване, след като бяха арестувани на 9 септември в Калифорния, а след това екстрадирани в Спокан, Вашингтон, където били извършили престъпленията на 31 август.

Срещу РАФАЛ ПИОТРОВСКИ (31) и ВАЦЛАВ КИЕЛТИКА (35) са повдигнати обвинения в изнасилване (втора степен), докато срещу МИХАЛ ЛИСЕЙКО (27) и ХУБЕРТ ВИЧЕК (30) е по лекото - изнасилване (трета степен).
 
Според говорител на полицията, жена се е обадила на телефон 911 около 2 сутринта на 1 септември, след края на концерта на DECAPITATED и THY ART IS MURDER в клуб The Pin в центъра на Спокан и е съобщила, че е била отвлечена. След това стана ясно, че музикантите най-вероятно са я изнасилили.
 
Четиримата са получили паспортите си, но са подписали споразумение, според което, ако се завърнат в Полша, ще бъдат екстрадирани обратно в Щатите за началото на процеса.
Източник: blabbermouth.net