Откриват паметник на ДЕЙВИД БОУИ на 25 март - ще свирят MARILLION

14 Февруари 2018
news page

Първият в света паметник в прослава на ДЕЙВИД БОУИ и неговото изкуство ще бъде открит в британския град Ейлсбъри в Бъкингамшър.

Именно тук, музикантът, който почина януари 2016, изпълнява за първи път 'Hunky Dory' в зала Friars Aylesbury през септември 1971, както и прави премиерата на 'The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars' няколко месеца по-късно - януари 1972.
 
Паметникът е на скулптура АНДРЮ СИНКЛЕР, а средствата за него - 115 хиляди паунда са събрани чрез кампания в Kickstarter, организирана от собственика на залата - ДЕЙВИД СТОПС и съпругата му СЮ.

Бронзовата скулптурата носи името 'Earthly Messenger' (виждате умален макет), а тържественото й откриване ще бъде на 25 март в 2 следобед местно време на Пазарния площад в града.
 
През целия ден, около нея ще звучи музика на БОУИ и ще бъдат прожектирани негови видеоклипове, а бандата CALLOW SAINTS ще свири на живо. 

Същата вечер, MARILLION ще бъдат главното име в концерт за набиране на средства в Waterside Theatre - необходими са още 50 хилади паунда за фонда, който ще поддържа паметника в следващите години. В шоуто ще участват и ХАУЪРД ДЖОУНС, ДЖОН ОТУЕЙ и DUNG BEATLES.
Източник: classicrock.teamrock.com