Прочетете ласкаво ревю за новото издание на MENTAL ARCHITECTS

14 Април 2018
news page
MENTAL ARCHITECTS се завръщат с ново EP от четири парчета - 'Truesight'.
 
То вече бе подложено на анализ от най-новия ни автор ИВАН ШЕНТОВ, което започва с думите:

"Защо MENTAL ARCHITECTS са толкова велика банда? Колко е трудно да се види това?! Изобщо, не пропускаме ли съществена част от картинката когато наблюдаваме растежа на една група от гледната точка на равни? Не подценяваме ли изкуството на хората, с които сме рамо до рамо по концерти, с които се засичаме в едни и същи барове, с които сме колеги, приятели, съученици? Не оставаме ли слепи за някои неща? 

Новото EP на MENTAL ARCHITECTS – 'Truesight' работи именно с темата за слепотата, концептуално вдъхновено от романа на ДЕЙВИД СТОЛЪР ДЖУНИЪР със същото име. Действието в книгата се развива в колония от бъдещето, в която всички са генетично или по своя воля слепи – за да не се разсейват от външни дразнители докато търсят и намират вътрешната красота у хората."
 
ПРОЧЕТЕТЕ ЦЯЛОТО РЕВЮ 
 
   

Познаваме и следим тази група от години!!!


Още през 2008, MENTAL ARCHITECTS спечелиха Jack Daniel's Battle of the Bands, след това през 2013 откриха нашия концерт на PORN, като през цялото това време не са спирали да мислят и да правят нова музика. 
 
Миналата пролет, MENTAL ARCHITECTS издадоха новия си албум - 'Ascend', а раждането му до голяма степен се оказа свързано и с едно групово изкачване на тримата на Мальовица.
 
В края на март, китаристът ТОНИ ВЕЛЕВ (вляво) и барабанистът МАКСИМ СТОИМЕНОВ бяха в нашето студио, за да поговорим за всичко това.
Източник: RadioTangra.com