Най-после - ревю за новия албум на MONSTER MAGNET - 'Mindfucker'

19 Април 2018
news page

Седмицата на MONSTER MAGNET по радиото отдавна отмина (дори бяха две последователни), но ето, че най-после имаме и рецензия за новия им албум.

Тя започва с думите:

Албумът ще е по-кратък, 10 парчета, директен рокенрол като в Детройт през 70-те - в духа на MC5 и The Stooges”, сподели Дейв Уиндорф, докато говорех с него по телефона преди година и половина и ме застреля с новината, че явно скоро ще има съвсем нов MONSTER MAGNET. Защото след два албума с ревизирани стари записи (които звучат великолепно, особено ‘Cobras and Fire’), се бях притеснил дали и кога ще има чисто нова музика от бандата.

 Превъртам лентата от октомври 2016 към март 2018 и ‘Mindfucker’ вече е в плейъра. Ако има нещо, което се знае със сигурност за мен (освен че обичам бира) е, че вярвам безрезервно в MONSTER MAGNET и CLUTCH и когато тези банди извадят албум, директно купувам, слушам и се кефя. Единственото по-силно от доверието ми към музиката им, е нетърпението, докато излезе албумът. Когато обаче пуснах ‘Mindfucker’ за пръв път, леко заковах спирачките.

Прочетете цялото ревю   

Източник: RadioTangra.com