Ето ги - билетите за CRIPPLED BLACK PHOENIX на 11 октомври в София

16 Май 2018
news page

CRIPPLED BLACK PHOENIX ще свирят на 11 октомври в София. Британската формация на ДЖЪСТИН ГРИЙВС ще се представи в малката зала на клуб *MIXTAPE 5* заедно с THE DEVIL'S TRADE от Унгария.

Шоуто се организира от радио ТАНГРА МЕГА РОК и 141, а билети ще откриете в системата на Eventim.bg - ТУК, както и в системата на EpayGO и всички каси на Easypay в страната.

В момента, цената е 25 лв, но в деня на шоуто, билетите ще бъдат по 30 лв.
 

CRIPPLED BLACK PHOENIX объркват мозъците на музикалните критици вече 14 години поред. Още от създаването на групата през 2004 от мултиинструменталиста ДЖЪСТИН ГРИЙВС, журналистите трескаво търсят етикет за неговата музика - “stoner prog” или “freak folk” или “psychedelic doom”?

Факт е, че както и да наричате тази музика, в нея има една доминираща мрачна посока и всеобхватна меланхолия, които хващат слущателя за гърлото.

ГРИЙВС
така или иначе вече беше натрупал слава като барабанист на IRON MONKEY и ELECTRIC WIZARD. Но истинското му приключение започна именно с CRIPPLED BLACK PHOENIX.

В периода 2007 – 2016, проектът обогати световната музикална история с цели 6 чудесни албума и няколко EP-та.

След това последва договор с култовия лейбъл Season of Mist, от който излязоха още едно E.P. - ‘New Dark Age’ и най-новият албум - ‘BRONZE’, предизвикал шумни аплодисменти в целия свят.

СЪСТАВ: 

ДЖЪСТИН ГРИЙВС: китара, поддържащи вокали, бас (в студио), барабани (в студио)
ДАНИEЛ ЕНГХЕДЕ: китара, вокали
МАРК ФУРНЕВАЛ: ситнезаторr, клавири, орган, поддържащи вокали
ХЕЛЪН СТЕНЛИ: пиано, клавири, тромпет, вокали
БЕН УИЛСКЪР: барабани (на концерт)
ТОМ ГРИЙНУЕЙ: бас
ЙОНАС СТЕЛХАМЕР: китара, поддържащи вокали
БЕЛИНДА КОРДИЧ: вокали
 
Източник: RadioTangra.com