SLAYER ангажират шерифи да спрат продажбата на незаконни сувенири

23 Май 2018
news page

На снимките виждате моменти от тържествената церемония, с която през септември 2015 в студио 1 на радио ТАНГРА МЕГА РОК, бе монтиран 3-килограмовият железен SLAYER орел.

Произведен в ограничен тираж от 3 хиляди бройки за целия свят по повод албума  - 'Repentless', при нас той се оказа с уникален №0489, благодарение на Nuclear Blast/Wizard!

Това обаче е част от звукозаписната политика на SLAYER, а по отношение на сувенирите или така наречения мърчъндайз, групата също иска да държи нещата здраво в ръцете си. 

Сега, преди голямото турне на SLAYER, обявено като прощално, компанията Global Merchandising Services, която притежава екслузивния лиценз за разпорстранение и търговия с официални сувенири, е подала съдебно заявление за криминализиране на продажбата на псевдо-мърчайндайз на територията на САЩ. 

Според желаниято на компанията, съдът трябва да нареди властите да следят за нелицензирани продукти с логото на SLAYER - дрехи, бижута, снимки и плакати, които се продават около залите и стадионите преди, по време и след концертите на групата.

Местните шерифи и техните екипи ще трябва да конфискуват цялата неаконна стока и да арестуват продавачите, разпространителите и производителите.
 
Според Global Merchandising Services, до този момент само продажбата на лицензираните сувенири с логото на SLAYER вече е надминала 25 милиона долара и предполага, че незаконните продукти са продали поне още толкова, с което са нанесли "непоправими щети и вреди на групата".
 
 
Източник: lambgoat.com