EUFOBIA са победителите в българския W:O:A METAL BATTLE 2018

04 Юни 2018
news page

EUFOBIA са победителите тази година в конкурса 'WOA Metal Battle Bulgaria'

Четвъртото издание на състезанието се състоя събота и неделя (2 и 3 юни) в столичния клуб “Мixtape 5”, а във финалите участваха 18 групи, като журито съобщи своя избор след края на втория ден. 

Предводителят на EUFOBIA - НИКИ ДОЧЕВ БОДЖАКОВ не скри вълнението си и написа във Facebook:

"Скъпи приятели, за мен е истинска чест, че групата ми EUFOBIA беше избрана да предстви България на сцената на най-важния метъл фестивал в света Wacken Open Air. Искам да благодаря от сърце на всички хора, които са ни подкрепяли и които винаги са вярвали в нас през годините, на журито, както и на организаторите от BGTSC, които направиха това възможно. Благодарност и тотален респект!"

По традиция, международният финал се провежда на две от големите сцени на фестивала Wacken Open Air WET Stage и Headbanger’s Stage. В него взимат участие само 30 от над 50-те държави членки на голямото семейство на конкурса. В първите години, международното жури (по един съдия от всяка участваща държава) избираше една печеливша група. От 2014 година журито избира “топ 5”, а класираните групи вече получават материални и парични награди.
 
Българските представители досега бяха DASH THE EFFORT (2015), LIEVEIL (2016) и OPHAN (2017). 
 
Източник: RadioTangra.com