За МАЙК ПОРТНОЙ - SONS OF APOLLO са повече VAN HALEN, отколкото RUSH

05 Юни 2018
news page

МАЙК ПОРТНОЙ ще доведе виртуозите SONS OF APOLLO в България на върха на славата им!!! 

Новата американска прогресив метъл супергрупа ще свири в Античния театър в Пловдив на 22 септември 2018 (събота) в рамките на световния музикален форум Sounds Of Thе Ages 2018 - БИЛЕТИ ще откриете тук!

Междувременно, турнето на SONS OF APOLLO в Америка завърши, а точно преди концерта в Денвър, Колорадо, МАЙК ПОРТНОЙ разказва редица твърде интересни неща в интервю за ФРОНТ РОУ ДЖОУ - гледайте долу. Ето и няколко откъса, според транскрипцията в Blabbermouth.net.

ЗАЩО КИТАРИСТЪТ ТОНИ МАКЪЛПАЙН, С КОГОТО ЗАПОЧНАХТЕ И ЗАЕДНО С КОЛЕГИТЕ ШИЙХЪН И ШЕРИНЯН СВИРИХТЕ В ПРОЕКТА PSMS, НЕ БЕШЕ ПОКАНЕН В SONS OF APOLLO?


ПОРТНОЙ: "Колкото и да обичам ТОНИ, усещах, че той е по-подходящ за инструменталния фюжън, а тук ни трябваше РОК ЗВЕЗДА - хард рок-метъл китарист ЗВЕЗДА. И това беше БЪМБЪЛФУУТ.

Правил съм разни неща с него през годините - той свири с METAL ALLEGIANCE, а отделно, двамата с БИЛИ също бяха работили заедно. Той не просто е РОК ЗВЕЗДА, но и невероятен музикант. Хората понякога не осъзнават това - мислят си, че просто е свирил в GUNS N' ROSES и толкова. Не си дават сметка, че той е като ЛУД УЧЕН. От всички в тази група, БЪМБЪЛФУУТ вероятно е най-завършеният и способен музикант. Може да изсвири всичко - каквото и да му подхвърли някой от нас - той го поема и развива."

ЗА СРАВНЕНИЯТА МЕЖДУ SONS OF APOLLO И DREAM THEATER:

ПОРТНОЙ: "В тази група има много от тази истинска VAN HALEN нахаканост, така че не съм сигурен, дали можем изобщо да я сравняваме с DREAM THEATER. Тази банда е едно съвсем различно животно. В същото време, за всеки мой фен от годините ми с DREAM THEATER, от всичко, което съм правил след това - именно SONS OF APOLLO е нещото, което би трябвало да е най-близко до тях. Ако дойдете на някой от концертите ни, ченето ви ще удари земята. Това е SONS OF APOLLO."

Съставът на СУПЕРГРУПАТА е меко казно впечатляващ:

БИЛИ ШИЙХЪН (MR.BG, групата на ДЕЙВИД ЛИЙ РОТ) - бас;
МАЙК ПОРТНОЙ (бивш DREAM THEATER) - барабани;
ДЕРЕК ШЕРИНИЯН (BLACK COUNTRY COMMUNION, бивш DREAM THEATER и KISS) - клавири; 
РОН ТАЛ - 'БЪМБЪЛФУУТ' (бивш GUNS N' ROSES) - китара;
ДЖЕФ СКОТ СОТО (TRANS SIBERIAN ORCHESTRATALISMANИНГВИ МАЛМСТИЙН) - вокали. 

 

Източник: blabbermouth.net