САЙМЪН ЛЬОБОН от DURAN DURAN обвинен за сексуално насилие през 1995

12 Юли 2018
news page

Вокалистът на DURAN DURAN - САЙМЪН ЛЬОБОН бе обвинен публично от бивша служителка в музикален магазин, че бил осъществил сиксуално насилие над нея преди 23 години.

ШАРИЙН ХАРИРИ публикува историята си в Detroit Free Press, според която, през април 1995, по време на среща на групата за раздаване на автографи в музикален магазин The Wherehouse в Лос Анджелис, ЛЬОБОН незабелязано от присъстващите я хванал за дясното полукълбо на задните й части.

"Започна да го масажира, след което го сграбчи по-здраво и продължи надолу, докато ръката му стигна до гениталиите ми и напипа срамнит ми устни."
 
ХАРИРИ, която днес е на 47 и работи като терапевт, изтъква, че е била замръзнала в пълен шок и не е знаела какво да прави. И ако била разкрила ЛЬОБОН тогава, щяла да попадне на първите страници на вестниците като 'Момичето, което обвинява певеца на DURAN DURAN' и вероятно да си загуби работата, отхвърлена и дори намразена от обществото.

Тя подчертава, че няма да търси правата си в съда, нито се опитва да измъкне пари от случая, а просто едно извинение от САЙМЪН, който днес е на 59.

ХАРИРИ твърди, че била вдъхновена да разкрие този случай от далечното минало, покрай излезлия през октомври 2016 скандал с ДОНАЛД ТРЪМП, тогава все още кандидат президент, и записите на думите му за така наречената "grab them by the pussy" стратегия.
 
"Реших, че времето истината да излезе наяве е настъпило. Всички трябва да научат какво направи този човек. И той трябва да се извини на мен, но и на своята съпруга и на дъщерите си. Надявам се те да живеят в един по-добър свят от този, който той създаде. Надвам се те никога да не бъдат хванати за п***ата от някой могъщ мъж, само защото той може да си позволи това."
 
Самият САЙМЪН ЛЬОБОН отрече цялата история, а в официалния Facebook на DURAN DURAN бяха публикувани неговите думи:

"Поведението, в което ме обвинява госпожа ХАРИРИ би било ужасно непристойно и неприемливо за мен, както сега, така и тогава - преди 23 години. Но тези обвинения просто не са верни."
 
Вокалистът на DURAN DURAN твърди, че след като ХАРИРИ се свързала с него за първи път преди няколко месеца, той й предложил да се видят лично. Вместо това, тя решила да извади обвиненията си публично.  

"Аз винаги съм признавал грешките си и съм се извинявал за провалите си. Но не мога да се извинявам за нещо, което не съм направил."
Източник: ultimateclassicrock.com