Намериха първия ван на AEROSMITH - ръждясвал 40 години в гората

09 Август 2018
news page

Първият микробус на AEROSMITH, с който групата е пътувала за първите си концерти преди повече от 40 години, е бил открит от водещите на 'Американски антиквари'

МАЙК УОЛФ и ФРАНК ФИТЦ от популярната реалити поредица на History Channel са намерили произведения през 1964 ван - модел International Harvester - в горите край Честърфийлд, Масачузетс.

Той вече бе показан в епизода на 'Американски антиквари' от 30 юли, но сега изплуват любопитни подробности.

Настоящият собственик на терена споделил с двамата водещи, че микробусът вече си бил там, когато той закупил гората. Предишният й притежател имал някаква връзка с AEROSMITH, но не било ясно каква точно.

Въпреки че отстрани било изписано името на групата, УОЛФ и ФИТЦ искали да са 100 % сигурни в автентичността на находката си и се свързали със своя приятел ДАН АУЕРБАК от THE BLACK KEYS.
 
Той от своя страна показал снимките на микробуса на китариста на AEROSMITH - ДЖО ПЕРИ, който на свой ред се свързал с РЕЙ ТАБАНО.

Последният е човекът, започнал като партньор на ПЕРИ с втора китара в групата и заместен от БРАД УИДФОРД през 1971, но без да прекъсва връзки със старите си съучастници. 

ТАБАНО, който в момента живеел сравнително близо до гората, в която ръждясвал микробусът, отишъл на място да потвърди, че това наистина е първото транспортно средство на AEROSMITH и дори носел своя снимка в същия микробус отпреди 4 десетилетия.

Според него, това бил "Хотелът на колела" в първите години на групата.

Пътувахме от Бостън до Ню Хемшиър, за да свирим за хонорар от 125 долара. След това карахме обратно към дома и когато пристигнехме - след разходите за гориво, пътни такси и храна, се оказваше, че са ни останали по 3 долара на човек. Това ми напомни за скромното начало, а вижте докъде стигна тази група днес. Направо е невероятно”. 

УОЛФ
 и ФИТЦ са придобили собственост върху историческия микробус, след като заплатили 25 хиляди долара.

AEROSMITH ще участват в предаването 'ДНЕС' по NBC на 15 август, за да обявят по какъв начин ще отбележат предстоящия си 50-и рожден ден.
 
Източник: ultimateclassicrock.com