РОБ ХАЛФОРД от JUDAS PRIEST призова за равноправие на ЛГБТ

09 Август 2018
news page

РОБ ХАЛФОРД сподели изненадата и разочарованието си, че вече десетилетия наред, отношението на някои хора към ЛГБТ общностите не е “мръднало”.

 
Вокалистът на JUDAS PRIEST, който преди 20 години, през 1998 разкри, че е гей, подчерта, че намира за тъжно това, че в тази година и век, хората остават разделени, а животът бил твърде кратък, за да го пропиляваме в негативизъм.

Имаме да извървим още много дълъг път..." - казва ХАЛФОРД пред Kerrang

"Мисля, че ЛГБТК общетвото, както се наричаме напоследък (отскоро в съкращението има добавено едно 'К', най-вероятно от 'Queer'), има още много какво да постигне по въпроса на равноправието."

Но това ми напомня на начина, по който гредаха на хеви метъла - като черната овца на хеви метъла. Някои казваха: ‘Е, ти не харесваш хеви метъла, нали? Това не е музика, а пълен боклук. Те имат същото отношение и към гей общността
 
И усещането е много подобно в някои аспекти. И все пак - живеем в 2018, а все още говорим за сексуална ориентация, цвят на кожата или "моята религия е по-добра от твоята"
 
Предполагаше се, че за толкова десетилетия, нещо щеше да се промени и онези хора щяха да се развият за такъв дълъг период от време
 
Сега, когато навлизам в годините на хеви метъл пенсионер, мислех, че всичко това ще е забравено. Но, много жалко.” 
 
ХАЛФОРД добавя: “Ние не изкарваме много време на тази планета заедно, така че не виждам смисълда го пилеем това да бъдем разделени. Обичайте себе си, обичайте се един друг и обичайте heavy fucking metal!
 
JUDAS PRIEST продължават европейското си турне в подкрепа на най-новия студиен албум 'Firepower' и този уикенд ще оглавят големия британски фестивал Bloodstock.
 
Снимката е на ОРЛИН НИКОЛОВ от шоуто на британските хеви метъл легенди на фестивала Hills of Rock 2018 в Пловдив - в края на юли. 
Източник: classicrock.teamrock.com

Tangra Top 40

 • 1top40 #1Deutschland
  RAMMSTEIN
 • 2Руса
  IRFAN
 • 3First Class Loser
  DROPKICK MURPHYS
 • 4Jenny of Oldstones
  FLORENCE & THE MACHINE
 • 5Bohemian Rhapsody
  QUEEN

Концертен гид

23
Май
LAST HOPE + VENDETTA Клуб *MIXTAPE 5*, София
31
Май
СТИЙВ ХАКЕТ Клуб 'Music Jam', София
1
Юни
СТИНГ Арена Армеец, София
2
Юни
SOFIA DRUM FEST 2019 Клуб *MIXTAPE 5*, София
4
Юни
GORILLA BISCUITS - отменен Клуб *MIXTAPE 5*, София