THE KINKS пуснаха неиздавана песен от 1968 - 'The Song' - чуйте тук

16 Август 2018
news page

THE KINKS пуснаха неиздавана своя песен от далечната 1968 - 'Time Song'.

Тя ще бъде включена в празничия бокссет, с който тази есен великата английска група ще отпразнува 50 години от излизането на шестия студиен албум - 'The Kinks Are The Village Green Preservation Society'.

Парчето е било изпълнявано само веднъж на живо - през 1973, по време на концерта по повод присъединяването на Великобритания към Общия пазар.

"Използвах песента като предупреждение, че времето на старата Британска империя изтича..." -
спомня си вокалистът РЕЙ ДЕЙВИС.

"Колкото и да е странно, сега пускаме песента в нов особен момент в британската история... И както и самата Европа, така и парчето е представено само във все още суров микс, който трябва да се полира."

Преизданието на 'The Kinks Are The Village Green Preservation Society' ще бъде на пазара на 26 октомври. Това беше и последният албум, записан от оригиналния състав на THE KINKS - РЕЙ ДЕЙВИС, брат му ДЕЙВ ДЕЙВИС (китара), ПИЙТ КУЕЙФИ (бас) и МИК ЕЙВЪРИ (барабани).

Въпреки че при излизането си през 1968 остава някак си в сянка, с времето той се превърна в любимец на критиката, която дори го определя като "Един от най-великите албуми записвани някога ъв Великобритания"!

 

Източник: antimusic.com