Френската фирма BELIEVE купи NUCLEAR BLAST за 8-цифрена сума

11 Октомври 2018
news page

Френската компания Believe Digital купи мажоритарния дял на най-големия независим лейбъл в света Nuclear Blast, съобщава Music Business Worldwide, като платената сума е 8-цифрена.

Основана през 2005, Believe е водещият играч в европейския дигитален пазар на независими артисти и лейбъли. 

От своя страна, добре познатите ни Nuclear Blast, бяха създадени още през 1987 в малкото селце Донздорф в близост до Щутгарт от МАРКУС ЩАЙГЕР, който запазва дял в компанията.
 
Днес, в каталога на Nuclear Blast все така са някои от най-големите метъл, хардкор и рок имена като NIGHTWISHSLAYERAMORPHISBEHEMOTHSABATONBLIND GUARDIANACCEPT и DIMMU BORGIR.
 
В общото изявление на Believe и Nuclear Blast четем, че това е "нов стратегически съюз" за посрещане на предизвикателствата на пазара на бъдещето. В него ще бъдат използвани "уменията и на двете страни ръка за ръка в услуга на артистите и в развитието на нови такива."
 
За изпълнители директори са назначени ЙОРК АЙЗЕЛ и МАРКУС ХАМЕР, които работят в Nuclear Blast от дълги години. Ръководителите на клоновете в САЩ и Великобпритания - ХЕРАРДО МАРТИНЕЗ и МАРК ПАЛМЪР запазват длъжностите си.
 
В България, Nuclear Blast още от 1997 се представлява екслузивно от Музикална компания Wizard.
Източник: blabbermouth.net