Колосаният успех на филма за QUEEN ще предизвика нов за ПРИНС

05 Декември 2018
news page

Светкавичният мега успех на филма за QUEEN - 'Bohemian Rhapsody', който за едва 10 седмици от излизането си на екран генерира приходи от над 540 милиона долара, възбужда в развлекателната индустрия идеи за нови подобни продукции.

Гигантът Universal, чийто филм 'Бандата от Комптън' ('Straight Outta Compton') за рап бандата 'N.W.A.' беше детрониран от Fox с 'Бохемска рапсодия', възнамерява да отвърне на удара.

Вече се работи по нов филм, в центъра на който ще бъде ПРИНС. Този филм, обаче, щял да бъде измислена история, вдъхновена от някои от най-популярните песни на артиста, като Universal вече били откупили правата им. 

Решението да се търси повече фикция било взето, след като продуцентите отчели, че в излезлия през 1984 филм 'Purple Rain' биографичните елементи на ПРИНС вече са достатъчно застъпени.

Според ДОНА ЛАНГЛИ - ключов директор в Universal, стремежът на компанията е да направи "нещо оригинално и извън клишетата".  

Все още не е ясно кои ще бъдат ангажирани за режисьори и продуценти, но ЛАНГЛИ издава, че продуцентите ще се движат в посока "подобна на 'Мамма Миа' и ABBA, а музиката на ПРИНС ще допринася за развитието на историята".

При всички случаи, този филм няма да се появи през 2019, а музикалните кинопродукции, които очакваме скоро са - биографичната за MOTLEY CRUE - 'The Dirt', която излиза на екран на 22 март 2019 и историята на ЕЛТЪН ДЖОН - 'Rocketman', чиято премиера е насрочена за 17 май.
Източник: ultimateclassicrock.com