Вижте трейлър за новия албум на IRFAN - ще има и концерт на 16 декември

06 Декември 2018
news page

IRFAN ще издадат новия си албум 'Roots' на 16 декември - вижте трейлъра най-долу.  

Той е четвърти в творческия път на емблематичната българска уърлд-фюжън/етно група и идва три години след предишния - 'The Eternal Return'.

Новата продукция ще бъде представена на живо пред софийската публика със специално шоу следващата седмица - на 16 декември (неделя) - в клуб *MIXTAPE 5*.    

Това ще бъде и последният концерт от европейското турне на IRFAN за представяне на 'Roots', след дати в Германия, Холандия, Швеция, Чехия, Полша, Унгария и Румъния.

Билети за концерта с цена 12 лв ще откриете в Bilet.bg, а на входа ще бъдат по 15 лв.

Снимка: Spiegelwelten Photography

 

"Музиката в 'Roots' показва еволюцията на IRFAN и е едновременно белег за изминатия път и поглед назад и дълбоко в корените. Уърлд фюжън мелодиите, типични за магическото звучене групата отново вибрират красиво в целия запис, но всички песни са обърнати и към българската фолклорна традиция далече назад във вековете – изконна и стара като земята, по която стъпваме.

В песните звучат както традиционните и за Балканите кавал, дудук, уд и баглама, така и екзотични музикални инструменти, идващи от Персия, Африка, Ирландия като даф, джембе, бодран и дарбука.
"

 
Източник: rawknroll.net