Честито на ПЛОВДИВ 2019 - радио ТАНГРА МЕГА РОК работи 8 години за това!

14 Януари 2019
news page

Пловдив е Европейска столица на културата тази година!

Радио ТАНГРА МЕТЪЛ ШОК честити на всички в Пловдив, както и на артистите и музикантите в целия свят, с които работи през годините по тази идея.

Ние започнахме още в далечната 2011 и ИСТИНСКИ се гордеем, че поставихме Античния театър на световната концертна карта. Защото за тези 8 години – не само направимхме в него цели 19 магически концерта на величествни групи, но и нещо, което никой в цялата история на България досега не беше правил – записахме и снимахме цели седем от тези концерти за разпространение в целия свят - и на всеки пише под името 'Live in Plovdiv – Bulgaria'.

Два аудио концерта  - на OPETH и KAТATONIA и цели 5 видеофилма на blue-ray/DVD, като това на супергрупата SONS OF APOLLO ще излезе това лято, а другите отдавна се радват на супер успех - на ANATHEMA, ASIA, PARADISE LOST и DEVIN TOWNSEND PROJECT. 

Много от тях и с Оркестъра на Държавна опера Пловдив и нашия диригент ЛЕВОН МАНУКЯН!

Официалните клипове от тях с името Пловдив имат милиони гледания в YouTube. Никой никога няма да забрави и концертите на КРИС КОРНЕЛ, ФИШ, 2CELLOS, ТАРЯ, PLACEBO и другите. 

Организираният от радио ТАНГРА МЕГА РОК музикален форум Sounds of The Ages в осем поредни години в края на лятото привлича хиляди РОК поклонници от целия свят и създодаде безпрецедентен РОК туризъм със стичането в Пловдив на хиляди зрители от цяла Европа, Канада, САЩ и дори Австралия. 

Затова, ние в радиото се смятаме за посланици на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. И въпреки че все още не сме се включили в програмата на града тази година - честито и успех на всички!

2011 - спектакълът на ТАРЯ ТУРУНЕН и звездния барабанист МАЙК ТЕРАНА с Оркестъра на Държавна опера Пловдив,
2012 - ФИШ и ANATHEMA & Оркестър,
2013 - ASIA & Оркестър,
2014 - PARADISE LOST & Оркестър,
2015 - 2 CELLOSAPOCALYPTICA и OPETH & Оркестър,
2016 - КРИС КОРНЕЛ, GIPSY FOREVERИЪН АНДЕРСЪН & JETHRO TULLKATATONIA & Оркестър
2017 - PLACEBO, '50 години ЩУРЦИТЕ'DEVIN TOWNSEND PROJECT & Оркестър и MARILLION,
2018 - ИМЕЛДА МЕЙSONS OF APOLLO и VIVALDI METAL PROJECT.  

 
Източник: RadioTangra.com