ШЕКИ издава нов солов албум с гост РОЛАНД ГРАПОВ на 28 февруари

15 Януари 2019
news page

Лудият ИВАЙЛО РАНОВ-ШЕКИ се завръща и въпреки ангажиментите си с румънската група-трибют на WHITESNAKE, в която бе поканен да пее, вече е готов с новия си солов албум.

Казва се 'Miracle' - горе виждате работен вариант на обложката. Съдържа 10 авторски песни, две от които акустични, а с амият ШЕКИ го определя като "Концeптуален албум за житието човешко".

Музиката е композирана изцяло от ШЕКИ, който е написал и почти всички текстове, с изключение на три песни.

С него в записите участват основно басистът ПЕТЪР ПЕТРОВ и китаристът ИВАН СТАЛЕВ от JOHN STEEL, както и и барабанистът СТЕФАН ТРАЙКОВ-ЧЕФО от пловдивската група ZUUM. Солото в песента 'The Long Road To The Stars' е изсвирено от специалния гост РОЛАНД ГРАПОВ (HELLOWEEN, MASTERPLAN).

ШЕКИ сам издава албума "чрез американски сайт за авторско право, който ще го продава в целия свят".

Записите са правени в продължение повече от година - основно в студио Пропаганда в Пловдив с инженер зад пулта - ПЛАМЕН БОЖИКОВ от ZOOM.

Изключение правят две песни - едноименната 'Miracle' (вижте долу) e записана в София с ДЕСИСЛАВ ВЕЛЧЕВ в преносимото му студио.

'Imaginary Friend' е записана в студиото на народно читалище 'Дружба 1970' в Харманли с КОНСТАНТИН РАЙДОВСКИ и ДИМИТЪР ДИМИТРОВ МИТАКА. В нея свирят СТЕФАН ДЕНИС (китара), който е и автор на текста и ЖИВОДАР ДИМИТРОВ (барабани). В записа е използвана и подарена на читалището от ПЕЦИ ГЮЗЕЛЕВ китара Gibson. 

ШЕКИ и групата ще представят албума на специален концерт в столичния клуб *MIXTAPE 5* на 28 февруари. За да се отблагодари на съдбата, срещнала го с толкова много хора, които му помагат, авторът е избрал за подгряваща - съвсем младата група от Пловдив - RED TREAGER.

Имената на всички песни в 'Miracle' ще видите под едноименното парче:

  

Съдържание на 'Miracle':
01. We Are Alone in The Dark
02. Огнен ангел
03. The Long Road To The Stars
04. Unbind (new version)
05. Imaginary Friend
06. Until the End of Time
07. Изгубени мечти
08. Небеса
09. Пътешествие (Небеса част 2).
10. Miracle
Източник: RadioTangra.com