ГИЛМОР призна: 'Аз правих звука на ДЖИМИ ХЕНДРИКС на остров Уайт'

14 Март 2019
news page

ДЕЙВИД ГИЛМОР призна, че той е смесвал звука на ДЖИМИ ХЕНДРИКС по време на историческото му участие на британския фестивал на остров Уайт през 1970.

Китаристът на PINK FLOYD, който миналата седмица навърши 73, разкри този малко известен факт в интервю в новия брой на британското списание Prog:

"Наистина не много хора знаят това - смесвах отсрани на сцената с един класически пулт на WEM Audiomasters заедно с главния аудиоинженер - Чарли Уоткинс."
 
ГИЛМОР, който в онзи момент е бил на 23, пояснява, че бил отишъл на фестивала като посетител и спял на палатка, обаче в този ден се вмъкнал зад кулисите, където видял главното роуди на PINK FLOYD - Питър Уотс да се опитва да помага на Уоткинс в цялата лудница и го хванали той да прави звука на ДЖИМИ ХЕНДРИКС.

"Знаеха, че по онова време правя такива неща и извикаха ‘Помощ! Помощ!’ - и нямаше как да откажа."
 
На въпрос - дали са се познавали двамата с ДЖИМИ - ГИЛМОР отговаря: “Всъщност, не. Бяхме се срещали веднъж за кратко преди това - но не се познавахме.”
 
Gilmour graces the cover of the latest issue of Prog which is on sale now. In it he discusses the sale of much of his guitar collection at auction for charity, and discusses the possible future of PINK FLOYD and his own solo plans. There's also an in depth look at Gilmour's own solo career.
Източник: loudersound.com