Легендите BLUE ÖYSTER CULT издават нов албум след 20 години мълчание

09 Април 2019
news page

Каквото и да правят, BLUE ÖYSTER CULT имат сигурно място в световната рок история с безсмъртния си хит '(Don't Fear) The Reaper' от четвъртия им албум през 1976. След това, групата от Лонг Айлънд, Ню Йорк издаде още 10 студийни продукции, като последната - 'Curse Of The Hidden Mirror' се появи през далечната 2001.

Днес, BLUE ÖYSTER CULT се готвят за новото си завръщане и без да имат дата за издаването на новия си албум, нито заглавие за него, обещават, че ще го пуснат още тази година.

"Всеки момент ще подпишем договора. Преговорите се проточиха, защото не става дума само за новата продукция, но и за целия ни стар каталог." - разказва ЕРИК БЛУМ (вокали и китара).
 
Преди две години, в интервю за OC Weekly той каза, че не е много ентусиазиран по отношение на правенето на нови песни, не само защото последният 'Curse Of The Hidden Mirror' не беше много успешен, но и поради подозрението му, че в дигиталната епоха, хората нямало да се интересуват от нови записи на класическа рок банда, а само от старите й хитове.

Все пак, още тогава, БЛУМ подчерта, че заради старите си фенове, BLUE ÖYSTER CULT все някога ще направят нов албум, но когато му дойде времето. И то очевидно вече чука на вратата. Очакваме още подробности всеки момент...

Снимка: Chuffmedia
 
 
Източник: blabbermouth.net