АНИКА НИЛЕС и ХРИСТО ЙОЦОВ са хедлайнерите на първия SOFIA DRUM FEST

03 Май 2019
news page

Както съобщихме, SOFIA DRUM FEST ще се състои на 2 юни в столичния клуб *MIXTAPE 5*.

Неговият организатор - БОЯН 'БОНЗИ' ГЕОРГИЕВ го определя като "първия по рода си барабанен фестивал организиран в България". 

Събитието ще продължи през целия ден и ще включва няколко от т.нар. барабанни клиники. 

Месец, след като фестивалът бе обявен, вече знаем и имената на основните участници.

Международният хедлайнер ще бъде АНИКА НИЛЕС (на снимката) - спечелила наскоро наградата на Music Radar за №1 преподавател в света (best Clinician/ Educator), а от българска страна - главен герой ще бъде ХРИСТО ЙОЦОВ.

Германката ще направи цяла 2-часова клиника, а веднага след това и концерт, на който ще изпълни сет от изцяло авторски композиции.

Още преди да издаде дебютния си албум 'Pikalar'АНИКА спечели сърцата на всички барабанисти по света с висококачествените си клипове на сингли като 'Alter Ego', 'Synergy', 'Wild Boy', 'Chary Life' и т.н. Пробивайки си път към световната сцена главно чрез YouTube, където вече има над 17 милиона гледания. Сега Аника е соло артист, който обикаля света (Европа, Азия, Северна Америка) и за пръв път ще свири у нас веднага след турнето и в Китай. Всички български барабанисти ще могат до почерпят от опита и няколко месеца след като бе обявена за най-добрър преподавател в света.

Легендариният джазмен проф. ХРИСТО ЙОЦОВ е последният от българските артисти, които ще участват в 'Sofia Drum Fest'. Най-титулованият български барабанист в момента ще свири, ще говори и ще отговаря на въпроси. Преподавател в Музикалната Академия в София още от 1989, той ще сподели част от опита си в работата с младите, ще даде съвети като "какво е важно, когато започваш да свириш на барабани" и "как да се задържиш толкова дълго на сцената и да подържаш винаги високо ниво". Спечелилият куп награди джазмен може да сподели и някоя история за останалите участници на фестивала, след като почти всички останали са минали през неговата школовка.
 
SOFIA DRUM FEST ще започне още в 14:30 с единствения посветен на традиционните африкански ритми djembe circle - Yambadon, веднага след това на сцената ще излязат ВАСИЛ ВУТЕВ (D2, Мария Илиева, Михаела Филева), РОСЕН ВАТЕВ (Tube Hedzzz, Jeremy?, Анимационерите), ЕМИЛ ТАСЕВ (Подуене Блус Бенд) и самият БОЯН "БОНЗИ" ГЕОРГИЕВ (ODD CREW). Освен със свое представяне, всеки ще участва и в т.нар. барабанни битки.
 
Билети ще намерите в системата на EpayGO.bg, както и на всяка каса на EasyPay в страната.
 
Събитието във Facebook 
 
 
Източник: RadioTangra.com