Ето го проекта за надгробна плоча на ВИНИ ПОЛ - година след смъртта

21 Май 2019
news page

Снимки на надгробната плоча на ВИНИ ПОЛ, която ще бъде поставена близо година след погребението му, бяха публикувани онлайн.

Върху нея са гравирани думите: "Не допускайте мисълта, че не живеете добре. Ако я допуснете - тя ще направи живота ви лош. Хубавите моменти са хубави - лошите-лоши, а чудесните моменти са незаменими. Hellyeah!"
 
ВИНИ ПОЛ АБЪТ бе погребан на 30 юни 2018 в гробище 'Муур Мемориал' в Арлингтън, Тексас, до брат си ДАЙБМЕГ ДАРЪЛ АБЪТ и майка си КАРОЛИН.  
 
Тялото на барабаниста на PANTERA и HELLYEAH бе положено в земята в къстъм KISS ковчег, който бе дарен на семейството му от ДЖИЙН СИМЪНС и ПОЛ СТЕНЛИ

В такъв беше погребан и ДАЙМБЕГ, след като бе застрелян на сцената на 8 декември 2004 по време на концерт с DAMAGEPLAN.  
 
ВИНИ почина в съня си на 22 юни в дома си в Лас Вегас. Аутопсията установи, че той е страдал от дилатативна кардиомиопатия (уголемено сърце) и е имал сериозно заболяване на коронарната артерия, а в документите беше вписана "естествена смърт"
 
 
ВИНИ ПОЛ основа PANTERA с брат си ДАРЪЛ АБОТ - ДАЙМБЕГ, а когато групата престана да съществува през 2003, двамата си направиха нова - DAMAGEPLAN
 
Година по-късно, на 8 декември 2004, именно по време на концерт с DAMAGEPLAN в Колъмбъс, Охайо, едва 38-годишният ДАЙМБЕГ бе застрелян на сцената от Нейтън Гейл.
 
След това, ВИНИ продължи да свири с HELLYEAH, с които издаде пет албума, последният от които - 'Unden!able' излезе през 2016.
 
В дните преди смъртта си, той е успял да запише барабаните за бъдещ шести албум, който ще излезе сега през септември под заглавие 'Welcome Home'.
Източник: blabbermouth.net