Откриха много неиздавани записи на РОНИ ДЖЕЙМС ДИО - ще има и филм

03 Юни 2019
news page

Водовицата на РОНИ ДЖЕЙМС ДИО - УЕНДИ сподели в интервю, че е открила много ленти със записи на великия си съпруг, които никой никога не е чувал.

 
Разговорът с The Metal Voice е по повод новото холограмно турне 'Dio Returns', но от него разбираме и за предстоящ нов документален филм за РОНИ, работата по който вече била започнала.
 
"Започнахме снимките за него. Филмирахме няколко интервюта миналата седмица - с мен, с хора от техническия екип и с ГИЙЗЪР БЪТЛЪР. Ще продължим да снимаме в свободните периоди между концертите и да се надяваме, че ще бъдем готови догодина. 

Започнахме с ГИЙЗЪР, защото той беше най-близкият приятел на РОНИ в BLACK SABBATH. Ще снимаме вероятно и хората в бандата по време на турнето, както и всички, които са били близо до РОНИ. Хора, които са свирили или са били повлияни от него - още в детството му, а след това и в годините с Elf, след това в Rainbow и Black Sabbath.
 
"Имам толкова много кадри, които никой не е виждал, включително и такива на Super 8. Открих една огромна кутия с неща от детството му, също и от годините с Rainbow. Кадри от зад кулисите. Сега ги конвертирам, за да видим какво точно има в тази кутия. След като родителите на РОНИ починаха, взехме много неща от тяхната къща.
 
"Намерих и много ленти на РОНИ - с демо записи на негови парчета - от неговото студио. Това е истинско съкровище - песни, които не са съвсем довършени, различни части от други песни и много други. Ще ги изследваме много внимателно и някои от нещата ще излязат като бонуси към тези издания, които BMG подготвя." - завършва УЕНДИ.
Източник: antimusic.com