Британското чудо ROLO TOMASSI на живо в София този петък - ИНТЕРВЮ

16 Юли 2019
news page

'Time will die and love will bury it' 


Това е заглавието на последния албум на британското чудо ROLO TOMASSI, които човек спокойно може да нарече една от най-важните банди в експерименталните жанрове изобщо. 

Тази седмица - на 19 юли (петък) е първият концерт на ROLO TOMASSI у нас. Ще ги видим в столиния клуб *MIXTAPE 5* по покана на пловдивската платформа 'ПОСТКУЛТУРА'. Това е интервю с ДЖЕЙМС СПЕНС (клавир, вокали), но преди да се гмурнете в него , още малко интродукция... 
 
Те започват съществуването си поради желанието на ЕВА и ДЖЕЙМС (брат и сестра), които на ранна възраст откриват, че агресивната, експериментална музика, DIY-подхода към организиране на събития и издаване на музика, както и тематики вариращи от митологични образи, до наблъскани с LSD сънища са това, което те ще правят с животите си. 
 
Съвместната дейност на двамата започва с крещене в колата на родителите им, за да могат да избият срама. Той избягва и на негово място идва името ROLO TOMASSI - което пък е продукт на един диалог във филма 'L.A. Confidential'. Накратко оттам се разбира, че ROLO TOMASSI е еманация на страх. 
 
Оттам те вървят редом до Architects, Dillinger Escape PlanJane’s AddictionDiplo (по дяволите), Oathbreaker и редица други, с които споделят сцени и правят албуми.
 
Интересен е списъкът с вдъхновения на бандата. Те споменават разпадналите се вече DEP, като влияние, което може да се намери у всеки един от членовете. За други краски пък обвиняват The Mars Volta и сценичното поведение на At The Drive-In. Разбиват се на King Crimson (наричат Rolo Tomassi полираните, съвременни King Crimson), Blood Brothers (естествено), ЕВА се намира в Goldfrapp, а очаквано - влияния се усещат и от ConvergeДжон Колтрейн и Брайън Ино
 
едно интервю на Никола Николов 
 
ПРОЧЕТЕТЕ ТУК
 
Източник: RadioTangra.com