Сайтът за набиране на средства PledgeMusic изчезна - дължи пари

27 Юли 2019
news page

Популярната онлайн платформа за набиране на средства за финансиране на музикални и други проекти свързани с изкуствата - PledgeMusic изчезна.

Това се случва пет месеца, след като редица музикантите изразиха безпокойство, че не получават парите си от сайта.

 
Ако се опитате да влезете в PledgeMusic.com, ви посреща текст: "За артистите и феновете на PledgeMusic. Както много от вас знаят, PledgeMusic преустанови дейността преди няколко месеца и сайтът вече е офлайн.
 
"Компанията продължава да работи с външни консултанти относно най-подходящите следващи стъпки и ние ще ви информираме за развитието веднага щом получим повече информация. Всички данни са запазени и в скоро време ще бъде публикувано съобщение, от което ще научите следващите стъпки."
 
Сред многото артисти, засегнати от този срив, е джаз музикантът ДЖОН ЗОРН, който твърди, че платформата му дължи почти 200 хиляди долара.

"Това са много пари за нас, наистина!" - споделя ЗОРН пред NPR - "След три години работа по този проект, с десетки музиканти и стотици часове запис и смесване, да ни сполети това. Първата ми мисъл беше - "Защо правят това с нас?"
 
Миналата седмица британската банда SWERVEDRIVER обяви, че няма да може да изпълни всички поръчки за най-новия си албум 'Future Ruins'.

В официално обръщение към феновете, те заявявиха:

"С голямо разочарование трябва да съобщим, че след като изпратихме 70% от поръчките за албума ни, няма да можем да изпълним останалите към тези щедри хора, които участваха в нашата кампания. Самите ние сме точно толкова ужасени, колкото и вие."
 
През януари, създателят на Pledge Music - БЕНДЖИ РОБЪРТС написа:

"Ще направя всичко по силите си, за да помогна на екипа да доведе всичко до успешен завършек за артистите и феновете възможно най-бързо. Много съжалявам на тези от вас, които са били засегнати от това."
Източник: loudersound.com