Китаристът на INXS съди фирма за лодки под наем за откъснат пръст

31 Юли 2019
news page

ТИМ ФАРИС съди фирма за даване на лодки лодки под наем за инцидент, при който едва не загубил лявата си ръка.

Инцидентът станал през 2015, докато китаристът на INXS плувал с наетия съд близо до дома си в Сидни, Австралия. Левият му безименен пръст се заклещил в електрическата котва, която го откъснала, като нанесла и други тежки наранявания на ръката.
 
"Никога няма да мога да забравя това, което видях - ще го помня докрая на дните си!" - заяви ФАРИС в съда - "Цялата ми ръка беше покрита с ръжда, кръв и кал, но все пак можех да видя, че единият ми пръст е отрязан, а другите обезобразени - лошо разкъсани и кървящи."
 
Китаристът веднага бил приет в местна болница, където го подложили на 11-часова операция. Въпреки че лекарите успели да пришият отново отрязания пръст, той вече не бил функционален. ФАРИС определя инцидента като „контузия, която прекратява кариерата“ му.
 
Според него, обвиняемите - Джон Уилям Аксфорд и Джил Мери Аксфорд от фирмата за даване под наем на лодки Church Point Charter в Сидни не му били дали правилни инструкции как да използва оборудването. ФАРИС търси от тях обезщетение за медицински разходи, пропуснати печалби и бъдещи пропуснати доходи, заради загуба на трудовата му способност. Подсъдимите отричат ​​твърденията, като настояват, че ФАРИС е получил правилните указания, но не ги е следвал от разсеяност.
 
Не е известно защо делото за инцидента се гледа чак сега. ТИМ създаде INXS заедно с братята си АНДРЮ и ДЖОН ФАРИС, както и с басиста ГАРИ БИЪРС е днес покойния певец МАЙКЪЛ ХЪТЧИНС
 
 
Източник: ultimateclassicrock.com