НИК КЕЙВ намеква за възможен трети албум на GRINDERMAN

05 Август 2019
news page

Вторият албум на GRINDERMAN излезе преди цели девет години, но ето че внезапно, НИК КЕЙВ намекна, че е възможно да има и трети, за да бъде завършена трилогията на проекта..

 
По време на турнето през 2011, КЕЙВ открито заяви пред публиката, че това е "краят на групата", но сега в своя блог, в отговор на въпрос на фен: “Кога за последен път се почувствахте горд от себе си?”, той подчертва, че "трилогията трябва да бъде завършена".

А всъщност, моментът, с който НИК се гордее е участието на РОБЪРТ ФРИП от KING CRIMSON в удължената версия на песента “Heathen Child” в албума 'Grinderman 2'. И тук идва пояснението му, че е необходимо да има трети албум от поредицата. "Предполагам, че сте доволни да чуете това"...
 
И все пак, не е ясно, кога точно може да бъде направен този нов GRIDNERMAN, при порожение, че сега NICK CAVE AND THE BAD SEEDS работят по наследник на 'The Skeleton Tree' от 2016.

Отделно, предстоят няколко специални концерта на НИК КЕЙВ с оркестър и неговия стар приятел УОРЪН ЕЛИС, както и серия представления от поредицата му “Conversations” в Америка в края на есента.
Източник: consequenceofsound.net