SUFFER H напомнят за себе си - пускат ремастерирани два албума онлайн

13 Август 2019
news page

SUFFER H се завръщат под светлината на прожекторите, като пускат ремастерирани издания на два от своите албуми.

След повече от 10 години липса на активност, популярната българска кросоувър-метъл група е взела решение да напомни за себе си.

Поводът е 15 години от официалното излизане на последния им студиен албум 'Code 187' (2004).

Освен него, SUFFER H са ремастерирала напълно и 'Urban Filth' (2000) и така - двете издания вече са достъпни онлайн в официалните профили на бандата в Spotify, YouTube, Apple Music, Bandcamp, SoundCloud и другите стрийминг платформи.   

В последните години стрийминг платформите се превърнаха в основен канал за слушане на музика. Периодично ни пишеха хора, които ни питат кога ще качим там и албумите на Suffer H. В началото на тази година решихме, че времето за това вече е дошло." - декларират музикантите. 
 
"Спряхме се само на последните ни два албума, защото те най-добре отразяват същността на групата. Дадохме песните на родния продуцент и музикант Константин Генчев (PhyX) от студио MIG7, който е познат в родния метъл ъндърграунд и като барабанист на Ophan. Той вложи много време и старание да ги ремастерира наново по най-добрия начин, но без да променя оригиналното им звучене. Благодарим му за добре свършената работа, както и на феновете на групата, които ни провокираха да направим тези версии.

Двата албума няма да бъдат преиздавани на физически носители, така че - слушайте ги свободно онлайн. 

SUFFER H бяха сред най-активните метъл банди в България в близкото минало. Започнаха през 1995, за да направят общо пет студийни албума.

В основата са вокалистът Васко Катинчаров (водещ на ”Фрактура” по MM, а днес в 'Diema'), китаристът Цветан Пейчев (Deity) и барабанистът Николай Вълчев (Abrazura). За известен период в бандата свирят Петър Съмналиев (Gravity Co.), Илиян Шиклов (Downslot) и Виктор Александров (Alexandra Zerner).

В биографията си SUFFER H имат и участия като подгряващи в концерти на MEGADETH, SOULFLY, SUICIDAL TENDENCIES, DESTRUCTION, PUNGENT STENTCH и други. Без никога да обявява официално разпадането си, групата е неактивна от лятото на 2007.  

За още информация - влезте в официалната страница на SUFFER H във Facebook
 

 

Източник: RadioTangra.com