ДИДО ПЕШЕВ - първият българин с официалeн плакат за METALLICA

21 Август 2019
news page
Илюстраторът ДИДО ПЕШЕВ е първият българин, поканен да рисува официален постер за METALLICA в цялата история на групата - от създаването й през 1981 досега.

Мениджмънтът на METALLICA се свързва с него през есента на 2018, впечатлен от изключителната му работа за банди като GOJIRA, MASTODON, GHOST, MELVINS, NAPALM DEATH, SWANS, МЕРИЛИН МЕНСЪН и други.
 
Постерът на ПЕШЕВ е за днешния концерт на METALLICA в полската столица Варшава, като част от продържаващото вече три години световно турне WorldWired.
 
Основен символ в илюстрацията е крилат хусар, защото през 17 век полските крилати хусари достигат своя разцвет, а в историята са познати като една от най-добрите кавалерии на всички времена.
 
В постери си ДИДО ПЕШЕВ пресъздава своето виждане за текстовете и философията на групите.  Всички негови творби досега са рисувани ръчно, а след това отпечатани чрез традиционна ситопечатна техника. Те са високо оценявани, поради сложността и специфичността на изработката си. Лимираното им тиражиране, покачването на стойността им с времето и личното отношение на групата към тях, правят ситопечатния плакат неповторим.
 
Освен работата със своята дизайнерска компания Bare Hands Society, ДИДО е добре познат и като китарист на THEM FREQUENCIES, а от две години и на LAST HOPE, с които това лято записа нов студиен албум в Италия, който се очаав с нетърпение.
 
 

 

Източник: RadioTangra.com