ДЕЙВИД БЪРН основа онлайн списание за ДОБРИ НОВИНИ

27 Август 2019
news page

Новият проект на ДЕЙВИД БЪРН е онлайн списание за добри новини - Reasons to Be Cheerful.

В превод името означава 'Причини да бъдем весели' и емблематичният лидер на легендарните TALKING HEADS подчертава, че целта е да споделя с читателите новини с положителен заряд, които ще им послужат като форма на "терапия" и "лекарство" срещу всички негативни послания, с които светът ни затрупва в последно време.

Първото издание е с подзаглавие 'Случаи на разрешени проблеми' (“Stories of Solving”) и съдържа шест статии от самия БЪРН, сред които “India’s Tiny, Amazing Art Hub”, “Doing the Right Thing Is Good for Business” и “Divest!” 

Последната описва бъдещето на ядрената енергия и е придружена от коментарна статия от БРАЙЪН ИНО - “The Necessity of Nuclear”.
 
Във видеото, което можете да видите долу, БЪРН споделя мотивите за новия си проект:

"Често изглежда, че светът се е насочил направо към ада. Събуждам се сутрин, поглеждам вестника и си казвам:„ О, не!" “Често съм депресиран през половината ден. Предполагам, че много от вас се чувстват по същия начин... Наскоро си дадох сметка, че това не помага. А дори и да претръпнеш към всичко - от това нищо не се променя." 

"И така, започнах да събирам добри новини - като един вид лекарство - нещо като терапия. Не някакви глупави, просто приятни за слушане новини, а неща, които ми напомниха, че на този свят се случват и много положителни работи! Хората решават проблеми и точно това е от значение! И ето - започнах да разказвам на другите за такива истории, които открих." 
 
БЪРН подчертава, че новото му онлайн списание е нещо като план за един по-добър свят.

"Можем да го постигнем, като насочим вниманието си към „интелигентни, доказани идеи, които носят решения на най-належащите ни проблеми"! 
 
 
Източник: ultimateclassicrock.com