КРИС КОНТОС в еуфория от завръщането в MACHINE HEAD и турнето

13 Септември 2019
news page

Както съобщихме, MACHINE HEAD се готвят за специалното турне по повод 25 години от излизането на 'Burn My Eyes'. Групата е презаписала изцяло наново легендарния си дебют, като в състава редом до лидера РОБ ФЛИН са и оригиналният барабанист КРИС КОНТОС и оригиналният китарист ЛОГАН МАДЪР, заедно с басиста ДЖАРЕД МАКИЙЧЪРН

Новият запис е бил направен в студио Sharkbite в Оукланд, Калифорния, а днес се появява и интервю с барабаниста КРИС КОНТОС. Пред популярния метъл журналист ДОМ ЛОСЪН, той говори за влиянието на 'Burn My Eyes', подчертава колко е велико да свири отново с ЛОГАН и РОБ след 20 години и споделя нетърпението си за това специално празнично турне. 

 
 
В следващия клип, ЛОСЪН седи в студиото заедно с КОНТОС, МЕДЪР, ФЛИН и МАКИЙЧЪРН и всички заедно слушат класиката 'Burn My Eyes', докато си разменят спомени за онова време - създаването и записите на песните, общата атмосфера през 1992, а и как изключвали противопожарната аларма във Fantasy recording studio, за да изпушат тонове трева.
 
 
MACHINE HEAD започват турнето първата част от европейското турне '25 години 'Burn My Eyes' на 5 октомври и ще завършат на 8 ноември, преди да се прихвърлят в Америка. 
 
Групата ще представи 3-часова програма, разделена на две части:
 
Част 1 - поредица от модерни класики на MACHINE HEAD като ‘Imperium’, ‘Halo’ и ‘The Blood, The Sweat, The Tears’, представени на сцената от РОБ ФЛИН (вокали и китара) и ДЖАРЕД МАКИЙЧЪРН (бас), заедно с китарист и барабанист, чийто имена ще бъдет обявени всеки момент.
 
Част 2  - всички песни от легендарния дебют 'Burn My Eyes' представени на живо за първи път в историята. Специално за случая, заедно с РОБ ФЛИН и ДЖАРЕД МАКИЙЧЪРН, феновете ще видят отново оригиналните  КРИС КОНТОС (барабани) и ЛОГАН МАДЪР (китара).
 
 
Източник: blabbermouth.net