SLAYER са продали сувенири за 10 милиона $ в прощалното турне досега

02 Октомври 2019
news page

Преди финалната серия концерти от прощалното турне на SLAYER през ноември и декември, групата вече е продала сувенири на обща стойност от над 10 милиона долара, съобщи мениджмънтът през Pollstar.

Самите концерти също са твърде успешни от финансова гледна точка, като особено добри са били резултатите в Сакременто (над 13 хиляди билета и 715 760 долара), Сан Хосе (9 408 билета и 597 042 долара) и Дъблин, Ирландия (10 643 билета - 648 140 $).

Двамата оригинални членове на SLAYER - ТОМ АРАЯ и КЕРИ КИНГ лично контролирали качеството на всеки артикул от официалните сувенири и участвали в създаването на някои от тях, подчертава БАРИ ДРИНКУОТЪР - директор на фирмата производител и разпространител Global Merchandising.
 
През пролетта, точно тази компания подаде съдебно заявление за криминализиране на продажбата на псевдо-мърчайндайз на територията на САЩ - вижте тук
 
Според Global Merchandising Services, към онзи момент само продажбата на лицензираните сувенири с логото на SLAYER вече беше надминала 25 милиона долара и се предполагаше, че незаконните продукти са продали поне още толкова, с което са били нанесени "непоправими щети и вреди на групата".
 
Фирмата успя успя да накара американския съд да постанови местните власти да следят за нелицензирани продукти с логото на SLAYER - дрехи, бижута, снимки и плакати, които се продават около залите и стадионите преди, по време и след концертите на групата.
 
Местните шерифи и техните екипи бяха задължени да конфискуват цялата неаконна стока и да арестуват продавачите, разпространителите и производителите.
 
Източник: blabbermouth.net