Две нови официални книги за ФРАНК ДЗАПА излизат тази есен в Америка

09 Октомври 2019
news page

Две книги за легедарния ФРАНК ДЗАПА ще излязат тази есен на американския пазар, съобщи официалният Zappa Trust.

Първата ще се появи на 29 ноември и ще ни представи за първи път инструментите и музикалното оборудване на гениалния музикант и композитор.  

Авторът МИК ЕКЪРС е избрал дългото заглавие "Zappa Gear: The Unique Guitars, Amplifiers, Effects Units, Keyboards And Studio Equipment", а предговорът е писан от единия от синовете на ФРАНК - ДУИЗЪЛ ДЗАПА.

 
В книгата има над 180 снимки от студио UMRK в Лос Анджелис, където ФРАНК ДЗАПА вае своите "музикални скулптури", както и подробности за изобретателите, инженерите и предприемачите, без които използваните от него инструменти и апаратура не биха съществували - усилвателите Marshall, китарите Gibson SG, педалът wah-wah и Synclavier-ът - повечето от тях модифицирани според личните изисквания на ДЗАПА.
 
Втората книга - "The Hot Rats Book" ще излезе на 15 декември от издателство Backbeat Books. Тя е в чест на 50-ия рожден ден на великия албум "Hot Rats" и е идея на другия син - АХМЕТ ДЗАПА. Създадена е в партньорство с БИЛ ГЪБИНС - единственият фотограф, документирал звукозаписните сесии в онази епоха, както и последния концерт на оригиналните MOTHERS OF INVENTION на 10 август 1969 в Кливланд, Охайо.

 

Източник: blabbermouth.net