THE BLACK CROWES се събират за турне по повод 30 години от първия албум

11 Ноември 2019
news page

THE BLACK CROWES потвърдиха, че ще се съберат през 2020, за да отбележат със серия концерти 30-ата годишнина от излизането на дебютния албум 'Shake Your Money Maker'.

 
Засега са официално потвърдени само два концерта - на 17 юли в PNC Bank Arts Center в Ню Джърси и на 18 юли в Jones Beach Theater в Ню Йорк, но предстои да бъдат обявени още дати.
 
На всеки концерт, THE BLACK CROWES ще представят всички песни от 'Shake Your Money Maker', както и втора част, съставена от най-големите им хитове от последвалите албуми.
 
Както съобщихме миналата седмица, BLACK CROWES започнаха да подготвят феновете за предстоящия анонс и със серия билбордове по американските пътища с изображението на гаргите - вижте горе.
 
СТИЙВ ГОРМАН, който в продължение на 27 години беше барабанист на групата, а сега през септември издаде автобиографията 'Hard To Handle', сподели в шоу по нюйоркската радиостанция WBAB, че е разбрал от добре запознати, че братята КРИС и РИЧ РОБИНСЪН ще правят турне на BLACK CROWES през 2020, но не бил потърсен от тях.
 
"Очевидно всичко това се прави за пари. Когато започваш да подреждаш турне преди да си сглобил музикантите в групата е ясно, че не става дума за музикално задоволство и така нататък. Но аз не мога да ги обвинявам, че искат да печелят пари от песни, които те са написали."

THE BLACK CROWES 
прикратиха своята кариера след последния концерт през декември 2013.
 
Миналата година певецът КРИС РОБИНСЪН основа формацията AS THE CROW FLIES, за да представя на концерти основно песни на BLACK CROWES
Брат му РИЧ през последните години беше отдаден главно на THE MAGPIE SALUTE, където свиреше с още двама от "гаргите" - МАРК ФОРД и СВЕН ПИПИЙН и допълнителни музиканти.  
Източник: consequenceofsound.net