Вдовицата на КРИС КОРНЕЛ възпира излизането на нов SOUNDGARDEN

10 Декември 2019
news page

ВИКИ КОРНЕЛ - вдовицата на самоубилия се певец на SOUNDGARDEN съди останалите членове на групата за правата на 7 неиздавани песни, които би трябвало да са гръбнака на евентуалния нов студиен албум.

В своя иск, ВИКИ твърди, че музикантите лишават нея и децата на вокалиста, които все още са непълнолетни, от стотици хиляди долари авторски възнаграждения. Според нея, живите членове на SOUNDGARDEN искали да си присвоят правата върху записаните материали и ги обвинява, че се опитват "незаконно да прескочат наследниците на КРИС и да се въплозват от няколко аудиозаписа, създадени от него преди да почине“.

Вдовицата настоява, че съпругът й бил "единствен автор на седемте песни, в тях пее само неговият глас и те са завещани" на нея и на децата.

ВИКИ била направила предложение на SOUNDGARDEN да сподели записите с тях, за да могат те да видят бял свят съобразно желанията на КРИС, включително и с участието на неговия продуцент. Според нея, обаче, групата била отказала.

От своя страна, SOUNDGARDEN твърдят, че са работили по парчетата солидарно с КРИС - "със съвместни усилия“.

В онзи момент, преди певецът да сложи сам край на живота си, цялата група "била изпълнена с позитивни усещания от преоткритата обща творческа енергия и креативност.“ Според музикантите - различни членове на групата са съавтори на пет от седемте спорни записа.

Вдовицата отрича това и настоява, че така нареченият Chris Cornell Estate е единствен собственик на неиздаваните песни. Освен това обвинява китариста КИМ ТЕЙЛ, че излагал семейството й на опасност с внушенията си, че самата тя е основното препятствие за пускането на новия албум на SOUNDGARDEN.

През октомври КИМ разкри, че групата среща проблеми с издаването на музиката си: „Има разни неща, които искаме да споделим - стари ленти, някои изпълнения, записани на живо."

А по повод въпросната изцяло нова продукция, той каза: „Определено имаме още един цял нов албум а в нас. Неща, които са написани, записани демо и други - изцяло записани. Трябва просто да вземем съществуващите аудиофайлове."

Китаристът добавя, че би било "нелепо" ако тези записи не видят бял свят, след като групата полира отделните части и включи вокалните файлове, записани от КОРНЕЛ преди смъртта му.

Източник: loudwire.com