ДЖЕРИ КАНТРЕЛ от ALICE IN CHAINS работи по нов солов албум

17 Февруари 2020
news page

ДЖЕРИ КАНТРЕЛ (китара и вокали) от ALICE IN CHAINS потвърди, че работи по нов солов албум.

Това ще бъде първата му самостоятелна дългосвиреща продукция след епичния "Degradation Trip", записан през далечната 2002 с участието на (тогава) бъдещия басист на METALLICA - РОБЪТ ТРУХИЙО и барабаниста на FAITH NO MORE - МАЙК БОРДИН.

 
В интервю за  изданието на производителя на китари Gibson, ДЖЕРИ сваля картите на масата:

"Тази година ще се случат няколко много яки неща. Свиря в ALICE IN CHAINS от 1987, тоест вече 33 години. И за мен, това винаги ще бъде първата ми любов. Но в същото време имам няколко солови парчета, на които, като че ли, им дойде времето...

"Миналия септември завършихме турнето с ALICE IN CHAINS по повод 'Rainier Fog'. По принцип си взимаме едногодишна почивка след всяко турне и така сега имам време да преосмисля моите самостоятелни неща. Все още не знам кога ще съм готов, но може би още тази година ще извадя яки неща."
 
В друго интервю за People TV на червения килим на концерта на MusiCares в прослава на AEROSMITH преди месец, КАНТРЕЛ подчерта, че се старае да не слуша музика на други групи, когато е в режим композиране:  

"Правя собствен албум сега, а в такива моменти не не си позволявам да обръщам внимание на музиката на другите, за да не се промъкне случайно нещо от тях в моите работи.
 
Предстои да научим повече за бъдещия ново солов албум на ДЖЕРИ КАНТРЕЛ. Гореспоменатият "Degradation Trip" беше второто му самостоятелно произведение след дебюта "Boggy Depot" от 1998.
 
Снимка: Ernie Ball
Източник: blabbermouth.net