Изграждат мемориален парк 'ДЖОРДЖ ХАРИСЪН' в гора до Ливърпул

26 Февруари 2020
news page
Общинският съвет на Ливърпул и наследниците на ДЖОРДЖ ХАРИСЪН представиха проект за изграждане на мемориален парк в памет на легендарния музикант.

Това бе обявено вчера, 25 февруари, в деня, в който светът отбеляза, включително и радио ТАНГРА МЕГА РОК, 77 години от раждането на незабравимия китарист и певец на THE BEATLES
 
Паркът ще бъде с площ близо 50 декара и ще бъде в гориста зона в южната част на Ливърпул - близо до мястото, където се е родил и израснал ХАРИСЪН.

По план, обектът трябва да бъде отворен догодина - през март или април 2021. Междувременно, ще бъдат ангажирани не повече от 10 архитекти, които ще разработят идеи за мемориала, в това число и за издигането на статуя на ДЖОРДЖ или цяла инсталация посветена на него.
 
Инициативният комитет подчерта, че проектът е отворен за всякакъв вид произведения на изкуството, стига да „са вдъхновени от работата или живота на Джордж Харисън, подходящи за инсталиране на открито, в горна среда, имат минимални разходи или изисквания за поддръжка и са поставени в съзвучие с естествената среда."
 
ХАРИСЪН почина на 29 ноември 2001 на 58-годишна възраст от рак на белия дроб.
Източник: ultimateclassicrock.com