Художник на обложки на AVANTASIA и EDGUY изкорми 80-годишния си баща

05 Април 2020
news page

Популярният френски художник на обложки на метъл албуми - ЖАН-ПАСКАЛ ФУРНИЕ е бил арестуван в четвъртък по обвинение, че е убил 80-годишния си баща ЖАН-ПОЛ

Според френската преса, тялото на възрастният господин е било намерено с извадени вътрешности и стрела забита в главата в къщата му в предградията на Гренобъл.

На горния етаж се е намирала и по-възрастната му, болна съпруга. Синът е бил арестуван при опит да сложи край на живота си, като скочи от мост в река Изер и веднага е бил заключен в арест в Гренобъл. В момента тече разследване на случая.

ФУРНИЕ е правил обложките на над 200 метъл произведения, сред които "The Metal Opera" на AVANTASIA "Valley Of The Damned" на DRAGONFORCE"The Savage Poetry" на EDGUY и много други. 
 
В интервю миналата година за Metal 'N' Rock For Life, художникът изтъкна, че не успява да живее от своите произведения и за художниците-илюстратори като него, дори и за най-известните, е безкрайно трудно да свързват двата края.
 
Френският вестник Le Parisien изразява хипотезата, че 47-годишният ФУРНИЕ може да е убил баща си, след като той е спрял финансовата му издръжка. 
 
Снимки на къщата, в която е станало убийството можете видите в сайтовете на вестниците Le Parisien и Le Dauphiné Libéré
Източник: blabbermouth.net