БОНЗИ ви кани утре на второто издание на SOFIA DRUM FEST

20 Юни 2020
news page

БОЯН 'БОНЗИ' ГЕОРГИЕВ организира утре, неделя, второто издание на първия по рода си у нас барабанен фестивал.

Шоуто е в столичния клуб 'Терминал 1' и започва в 16:00, но вратите ще бъдат отворени за публиката още в 15:00.

По обясними причини, във второто издание на SOFIA DRUM FEST ще участват само български барабанисти.  

ПРОГРАМА:

- Фестивалът ще бъде открит с тазгодишния фестивален химн "Нечовек, а барабанист" в изпълнение на ВАСКО КРЪПКАТА, НИКОЛАЙ БАКАЛОВ и БОЯН "БОНЗИ" ГЕОРГИЕВ. Тримата ще демонстрират и поговорят за свиренето на блус с акцент върху най-пипкавата част - свиренето на "shuffle", като ще се опитат да засегнат възможно най-много разновидности.

- БОНЗИ (ODD CREW) ще остане на сцената за лично изпълнение, което ще е посветено на отишлия си наскоро негов любим барабанист - НИЙЛ ПИЪРТ.
 
- ДЕЯН ДРАГИЕВ-"ДАКАТА" (PANICAN WHYASKER, РЕВЮ, BABYFACE CLAN) ще направи една чистокръвна барабанна клиника по теми като "как да изградим добър груув", "какво е важно, когато свирим с банда" и "как да трансформираме техническите упражнения и похвати в музикални фрази"
 
- АНТРАКТ 30 минути
 
- ПЕТЪР ЦАНКОВ (ЩУРЦИТЕ, БЪНДАРАЦИТЕ) ще се включи във фестивала с една своеобразна лекция, интервю, разговор, в които ще бъдат засегнати теми като "какво е да твориш и да се развиваш в тоталитарно общество", "какво е вдъхновявало "Бъндараците" и "Щурците" в началните им години", "какво го е инспирирало да напише барабанната му школа", която е първата в България за сет барабани и т.н. 
 
- СТОЯН ЯНКУЛОВ-"СТУНДЖИ" ще представи една от редките си клиники, в която ще ни изсвири няколко от любимите си мелодии и ще поговори на теми като "Магията на неравноделните размери", "връзката между фолклора и джаза", "как успява да бъде такъв "музикален хамелеон", свирейки стилове от диско до би-боп" и т.н.
 
Билетите са ограничеи до 150, поради епидемиологичната обстановка в страната - можете да ги намерите в системата на EpayGO и на всяка каса на EasyPay с цена от 30 лв, а в деня на фестивала и на място ще бъдат по 40 лв.
 
Целият фестивал ще бъде предаван на живо в интернет, което също ще става с билети, но на половин цена - 15 лв, а утре ще бъдат по 20 лв. Така, където и да сте можете да гледате фестивала, единствения недостатък е, че онлайн зрителите няма да имат възможност да задават въпроси. Билетите за Live Stream излъчването ще се продават по същия начин като нормалните, в системата на EpayGO и на всички каси на EasyPay в страната.

Важно е да се подчертае, че Live Stream билета не осигурява физически достъп до фестивала, а само онлайн.
Източник: RadioTangra.com