ВАСКО КАТИНЧАРОВ празнува 22 години 'ФРАКТУРА' тази неделя по ТВ

25 Юни 2020
news page

Нашият приятел и съучастник ВАСКО КАТИНЧАРОВ ще отбележи 22-ия рожден ден на своето ТВ предаване 'ФРАКТУРА'.

Празничното издание на шоуто ще започне в полунощ (неделя срещу понеделник) в ефира на телевизия DIEMA - вижте трейлъра долу.

В продължение на два часа ще видим точно 22 кавъра на известни песни. Под знака 22 в 22 и ще гледаме как големите рок имена виждат музиката на другите големи. Metallica, Aerosmith, Muse, Motorhead, Sepultura, Nightwish, Slipknot, Rammstein и други ще направят свой прочит на знакови песни на колегите си.   

 

Тези 22 години се изнизаха неусетно, като аз не разбрах кога минаха, защото винаги съм влагал цялото си сърце в нещата, които правя. Аз никога не се отказах, защото много отдавна видях, че усилията, които полагам имат смисъл. Във времето „Фрактура“ се превърна в нещо много повече от едно телевизионно предаване. Тя е кауза, идея, символ на устойчивост и място, на което сме се събрали съмишленици. Фенове, които правят нещо за други фенове в името на музика с послания, която провокира слушателите ѝ да си задават въпроси и да мислят. Всички ние сме една общност, която вижда света по свой начин и сме обединени от магията на рок музиката. Благодарен съм на всеки един, който продължава да подкрепя и гласува доверие на мен и „Фрактура“. С моят екип ще продължим да отстояваме все така упорито рок каузата, в която искрено вярваме!“ - твърди КАТИНЧАРОВ.
 
Началото на предаването “Фрактура” е поставено от Васко Катинчаров през юни 1998 година. 12 години то се излъчва в специализирания музикален канал ММ, но след като той е закрит през месец май 2010, се мести в телевизия DIEMA. Това е и най-старото тематично тв рок предаване в ефира. За целия този период от 1144 издания, зрителите са гледали специални интервюта с над 600 световни рок имена, както и репортажи от всички най-значими рок и метъл събития в страната и чужбина.
 
Предаването „Фрактура“ се излъчва по телевизия DIEMA в неделя от 24:00 ч. и с повторение в петък от 00:30 ч. 
 
Снимка: Петър Димов и Никола Копаров  
 
Източник: RadioTangra.com