Певецът на SATYRICON е продал 90% от винарския си бизнес за над 5 милиона

08 Юли 2020
news page

СИГУРД ВОНГРАВЕН, по известен като САТИР - певец на SATYRICON, е продал 90% от своята винарска фирма 'Wongraven Wines' на компанията Arcus.

 
Това се е случило още в края на миналата 2019, но норвежкото бизнес издание Dagens Næringsliv осе е натъкнало в годишния финансов отчет на купувача, че той е придобил по-голямата част от акциите на музиканта за близо 5 милиона и 400 хиляди долара.
 
Продажбите на 'Wongraven Wines' за миналата година са на стойност 700 хиляди долара, а печалбата (преди данъчното облагане) се оценява на 390 000$.
 
САТИР разработва своя винен бизнес още от 2009. Сред най-популярните му марки са 'Wongraven Morgenstern Riesling', 'Wongraven Alleanza Langhe Rosso' и 'Wongraven Champagne'. Самият той прави целия дизайн на вината, но и работи директно с технолозите за производството на всяко вино.
 
През 2015, фирмата му отбелязва четворни продажби и за 12-те месеца на 2019, монополистът в търговията с алкохол в Норвегия - Vinmonopolet е реализирал на пазара 1 милион литра вино Wongraven

Въпреки, че остава само с 10% от акциита на фирмата, САТИР ще продължи да участва в производствения процес и да развива марката. 
 
Преди повече от 10 години, приключението започна в партньорство с ЛУКА РОАНЯ - пето поколение винопроизводител от Пиемонт, Италия.

 

Източник: blabbermouth.net