15 години затвор заплашват иранските метъли ARSAMES за 'сатанинска' музика

04 Август 2020
news page

Още една метъл група в Иран е подложена на репресии от властите. След случая CONFESS, с който ви запознахме миналото лято, сега на прицел е ARSAMES.

Музикантите от групата са били арестувани преди месец и сега ги заплашва присъда от 15 години затвор, защото са “сатанинска метъл група, която е против ислямското правителство”.

В момента членовете на ARSAMES са пуснати под гаранция и очакват процеса. От техния Bandcamp разбираме, че са се събрали през 2002 "в държава, в която музиката им е забранена.”

Долу можете да чуете как ARSAMES свирят свой кавър на “Raining Blood” на SLAYER’s “Raining Blood”, както и целия им авторски албум 'Immortal Identity' от 2014. 

Миналата година ви запознахме с CONFESS, които бяха арестувани през 2015 от иранската Революционна гвардия - пазители на ислямската революция и обвинени в разпространение на антирелигиозни и антиправителствени идеи чрез своята музика. 

Презлятото на 2019, двамата метъл музиканти получиха задочно общо 14 години затвор и 74 удара с камшик. Присъдата бе произнесена в съда в Техеран  при отсъствие на обвиняемите. Още през 2017, след като заплатили гаранция от 30 хиляди долара, те били временно освободени от затвора и веднага избягали в Турция. След това се прехвърлили в Норвегия, където получили убежище.
 

  

Източник: consequenceofsound.net