ИЗВЪНРЕДНО - басистът МАРКО ХИЕТАЛА напусна NIGHTWISH

12 Януари 2021
news page

МАРКО ХИЕТАЛА - басистът и певец на NIGHTWISH обяви, че е напуснал групата.

 
В емоционално съобщение в социалните медии, той подчертава, че напуска не само NIGHTWISH, но и статута си на “публична личност”.

Причината за това кардинално решение била пандемията Ковид-19, по време на която той е загубил "всичките си илюзии по отношение на музикалната индустрия"!
 
Ето и думите на ХИЕТАЛА: “От доста години вече не успявам да намеря удовлетворение от този живот. Виждаме как шефовете на стрийминг компаниите изискват от артистите-създатели да работят от 9 до 5, а в същото време разпределят нечестно печалбите. Дори и сред самите музиканти. Ние сме банановата република на музикалната индустрия. Организаторите на големите концертни турнета изстискват от нас проценти от печалбата дори от нашите собствени сувенири.

През последната година бях принуден да си стоя у дома и да размишлявам. И установих, че всъщност съм дълбоко разочарован от тези, но и от много други неща. Разбрах, че имам нужда от това удовлетворение. За да композирам, да пея и да свиря, е необходима да намеря нови причини и ново вдъхновение.
 
Басистът разкрива, че страда от хроническа депресия, която също е оказала влияние при решението му да се оттегли от NIGHTWISH.
 
"Не се притеснявайте, добре съм. Имам жена, две деца, роднини, приятели, едно куче и много любов."
 
МАРКО, който този четвъртък ще празнува 55-ия си рожден ден, дебело подчертава, че главният мозък на групата - ТУОМАС ХОЛОПАЙНЕН няма нищо общо с  всичко това. 

Стига конспирации! Просто времето в групата ми отмина засега. Да обвинявате ТУОМАС е обидно, както за него, така и за моята свободна воля.”
 
Все пак, ХИЕТАЛА намеква, че е възможно да с изпълни някои вече поети ангажименти, без да уточнява какви, преди да се оттегли от музиката...
 
 
Източник: loudersound.com