ВИКИ - вдовицата на КРИС КОРНЕЛ съди SOUNDGARDEN - отново

19 Февруари 2021
news page

ВИКИ КОРНЕЛ - вдовицата на певеца на SOUNDGARDEN съди останалите трима членове на групата за опита им да откупят нейния дял в за "позорно ниска цена".

Според официалните документи, КИМ ТЕЙЪЛ, МАТ КАМЕРЪН и БЕН ШЕПЪРД били предложили за дяла на КРИС на наследниците му само 300 хиляди долара.

В същото време, външен инвеститор се бил ангажирал да откупи правата върху мастърите на SOUNDGARDEN за 16 милиона.

"Това не е първият случай, в който членовете на групата се опитват да лишат малолетните деца на КРИС от плодовете на неговия талант и тежък труд." - пише в съдебния иск на вдовицата.

В отговор на "унизителната оферта", ВИКИ е направила контрапредложение към тримата бивши колеги на съпруга й - да заплати по 4 милиона на всеки за неговия дял в SOUNDGARDEN.
 
Тримата отказали 2 седмици по-късно, защото "нямали интерес да продават своята част от SOUNDGARDEN, тъй като това било творчеството на техния живот." 

Г-жа КОРНЕЛ изтъква, че нито КАМЕРЪН, нито ШЕПЪРД са сред основателите на групата, както и че 73% от песните на SOUNDGARDEN са били създадени от покойния й съпруг.

В последен опит да разреши спора с извънсъдебно споразумение, ВИКИ била вдигнала офертата си към тримата на 7 милиона  долара за всеки. Но те отново били отказали...
 
Техен представител коментира ситуацията с думите: "За тях, спорът никога не е бил за пари. Това е работата на техния живот и тяхното наследство."
 
В същото време, МАРТИ СИНГЪР -  адвокатът на наследниците на КОРНЕЛ се изсмя на това твърдение:

"Това е абсурд и страшно лицемерие. Разбира се, че става дума за пари и за тяхната алчност. Отказаха тези 21 милиона от Вики, не за да запазят правата върху "работата на своя живот", а защото знаят, че ще направят още повече пари, като използват музиката, която КРИС е написал и статуса, който той си създаде. Както това им пълни джобовете вече години наред."
 
Тримата живи в SOUNDGARDEN са поставени в ъгъла на ринга и по най-важния казус - ВИКИ КОРНЕЛ държи в ръцете си последните многоканални записи на групата с вокалите и инструменталните партии на вокалиста.

И въпреки че цялата група била работила колективно по създаването на песните, вдовицата вече има претенции върху всички права за евентуалния последен албум на SOUNDGARDEN, направен преди певецът да сложи сам край на живота си.
 
снимка: Елена Ненкова
Източник: blabbermouth.net