Двама от SEX PISTOLS съдят певеца си ДЖОНИ РОТЪН

16 Юли 2021
news page

Китаристът на SEX PISTOLS - СТИЙВ ДЖОУНС и барабанистът ПОЛ КУК съдят певеца си, ДЖОНИ ЛАЙДЪН за правата на песните на групата в сериала посветен на нея.

 
В началото на годината, вокалистът, който е известен и като ДЖОНИ РОТЪН, нападна филма в изявление до пресата, като го определи за "неуважителен" и заплаши режисьора със съд. 
 
"Pistol" съдържа 6 епизода, в които централен герой е китаристът СТИЙВ ДЖОУНС.

Сериалът е правен по автобиографията му от 2018 - "Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol" и е режисиран от ДАНИ БОЙЛ ('Трейнспотинг' и 'Беднякът милионер'). 
 
РОТЪН очевидно се е опитал да попречи на използването на песни на групата във филма, защото вчера (четвъртък) адвокатът на ДЖОУНС и КУК - ЕДМЪНД КЪЛЪН е подал иск срещу във Върховния съд в Лондон.

Той е изтъкнал, че клиентите му наистина имали "крехки и проблематични" взаимоотоншения с ЛАЙДЪН, но подчертава, че всички музиканти в SEX PISTOLS още през 1988 били сключили договор, решенията за използването на песните на групата да се взимат на "мажоритарен принцип". Двамата имали подкрепата , както на басиста ГЛЕН МАТЛОК, така и на наследниците на СИД ВИШЪС.
 
Все още не е ясно кога 'PISTOL' ще излезе на екран. 
 
В ролята на ЛАЙДЪН е АНСЪН БУУН, като СТИЙВ ДЖОУНС ще видим ТОБИ УОЛЪС, познат ни от 'The Society' на Netflix, докато звездата от 'Игра на тронове' - МЕЙСИ УИЛЯМС ще играе ДЖОРДАН - енигматичната английска манекенка, превърнала се в "Лицето на пънка."
Източник: blabbermouth.net