Легендарният цигулар и певец на KANSAS - РОБИ СТАЙНХАРТ почина на 71

20 Юли 2021
news page

РОБИ СТАЙНХАРТ - легендарният цигулар и певец на KANSAS е починал на 71-годишна вързраст.

Тъжната новина бе съобщена от семейството му, което припомня, че песните, които той изпя, като "Dust in The Wind""Point Of No Return" и "Carry On Wayward Son" са му запазили почетно място в световната рок история.

Ето какво написа нашият приятел ИВО ИВАНОВ снощи:

Днес великият Роби Стайнхарт се е разпилял в безкрайния ефир на времето...като прах във вятъра. На него дължим голяма част от неповторимия, симфоничен звук на групата KANSAS.

Имаше и ангелски глас, който често се вплиташе в тънка, хармонична прежда с тембъра на Стив Уолш. Пак от него са елегантните прогресии, оркестрации и аранжименти, барокови елементи и най-вече - онази красива дълбока цигулка, без която не само групата KANSAS, но и нашата младост нямаше да бъдат същите. Т

ой бе единственият член на групата, който бе от моя град - споделяше прогимназия с моите деца и веднъж бе дошъл по покана на учителя по музика, за да разкаже на учениците някои красиви истории за нотите на живота, за непреходната сила на песента и за отдавна отминали времена, които всъщност никога не отминават. Роби Стайнхарт също няма да отмине. Той остава завинаги...като прахта и вятъра!

 

 

 
 

 

Източник: loudersound.com