Точно преди 5 години на този ден махнахме 13 тона боклук от МУСАЛА

30 Юли 2021
news page

Точно преди пети години на този ден осъществихме едно от най-големите приключения в нашата лична РОК РАДИО история!    

На 30 юли 2016 стотици се включиха в акцията за почистване на връх Мусала и събраха 13 тона боклук!

Събитието, което завърши с най-високия концерт в Европа, отбеляза пиковата точка в тържествата по повод 10-ия юбилей на радио ТАНГРА МЕГА РОК.

Над 400 човека изкачиха Рила, за да се включат в акцията „Почистване на връх Мусала и концерт над облаците“ и да участват в събирането на строителни отпадъци от най-високия връх на Балканския полуостров. 
 
 
Ние - организаторите от ТАНГРА МЕГА РОК бяхме подсигурили удобни чували и ръкавици за стотиците доброволци, които още в ранните часове на деня направиха огромна опашка при станцията на лифта Боровец-Ястребец, който заради участници в събитието, този ден се движеше с удължено работно време.
 

Изкачването на МУСАЛА за някои е изпитание (2925,4m), но най-бързите достигнаха върха малко преди обед  и започнаха да събират тухли, керемиди и друг строителен боклук, а в края на цялата акция, стана ясно, че с общи усилия върхът е освободен от 13 тона боклук!!! В рамките на следващите няколко дни, петстотин чувала със строителни отпадъци се товарят от екипа на ТАНГРА МЕГА РОК на специална въжена линия, построена за нуждите на Българската академия на науките и се извозват до сметище в град Самоков.
 

Кулминацията на акцията, наградата за стотиците, които откликнаха на призива за „Чиста и защитена Рила“, бе концерт на две групи, кръвно свързани с радио ТАНГРА МЕГА РОК – D2 и ODD CREW

Шоуто, което бе най-високото в историята на Европа, премина при висок емоционален заряд – с много танцуващи и дори някои разплакани хора. Един наистина много интимен и незабравим концерт на фона на върховете на Рила! 
 

 Екипът на ТАНГРА МЕГА РОК благодари на всички приятели и съмишленици, без които това нямаше да се осъществи! 
 

Основните партньори на радио ТАНГРА МЕГА РОК в проекта са: 

- ИЯИЯЕ-БАН; 
- НИМХ-БАН,  
- Дирекция „Национален парк Рила“, Министерството на околната среда и водите;
- „Софийска вода“’ АД;
- „Бороспорт“ АД, Боровец;
- ПСС;
- Община Самоков;
'Брокер Инс' ООД; 
- Българската национална телевизия.
 
Благодарим и на Mondelez за подкрепящите бисквити belVita
 
Източник: RadioTangra.com