Съдът прекрати делото срещу NIRVANA за корицата на 'Nevermind'

05 Януари 2022
news page

Федерален съдия уважи искането на NIRVANA за прекратяване на делото, заведено от Спенсър Елдън по повод голото му бебешко изображение на корицата на албума 'Nevermind'.

Напрежението може да се окаже само временно снето от музикантите, тъй като законът позволява делото да бъде възобновено.

Този понеделник (3 януари) г-н ФЕРНАНДО ОЛГУИН, съдия в окръжния съд на САЩ в Централна Калифорния е отхвърли иска на Елдън, след като неговите адвокати не успели да внесат документи по делото, изискани от правния екип на NIRVANA през декември.
 
NIRVANA поискаха делото да бъде прекратено с мотив, че Елдън бил „прекарал три десетилетия, печелейки от своята знаменитост като самозваното „Бебе на Nirvana“".

Той също така на няколко пъти бил „пресъздал срещу заплащане“ оригинала на снимката, правена през 1991, когато той е само на четири месеца.
 
ЕЛДЪН заведе дело с твърдението, че групата е нарушила законите за детска порнография, като е използвала снимката на голо бебе за корицата на албума.

Неговите адвокати е трябвало до миналия четвъртък (30 декември) да внесат възражение срещу искането на екипа на NIRVANA за прекратяване на делото.
 
Елдън обаче има време до 13 януари да подаде втора жалба. 
Източник: antimusic.com