ДАНИ БОЙЛ пусна втори трейлър за сериала си за SEX PISTOLS

04 Май 2022
news page

Сериалът за SEX PISTOLS, режисиран от ДАНИ БОЙЛ ('Трейнспотинг' и 'Беднякът милионер'), излиза на 31 май. 

Долу можете да видите и втория официален трейлър.

"Pistol" 
съдържа 6 епизода, в които централен герой е китаристът СТИЙВ ДЖОУНС. Ще бъдат излъчени в платформата Hulu, а в Европа в Disney+.  

Филмът е правен по автобиографията на ДЖОУНС от 2018 - "Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol" и е режисиран от ДАНИ БОЙЛ ('Трейнспотинг' и 'Беднякът милионер'). 
 
Текстът продължава под видеото:
 
 

Миналата година вокалистът ДЖОНИ ЛАЙДЪН се опита да попречи на ЛАЙДЪН да използва оригинална музика на SEX PISTOLS, но в края на льтото загуби съдебното дело, след като Върховният съд в Лондон се произнесе в полза СТИЙВ ДЖОУНС и барабаниста ПОЛ КУК.

Те съдеха певеца си, ДЖОНИ ЛАЙДЪН, за правата на песните на групата в сериала посветен на нея.

Преди това вокалистът, който е известен и като ДЖОНИ РОТЪН, нападна филма в изявление до пресата, като го определи за "неуважителен" и заплаши режисьора със съд. 
 
 РОТЪН се опита да попречи на използването на песни на групата във филма и в средата на юли адвокатът на ДЖОУНС и КУК - ЕДМЪНД КЪЛЪН подаде съдебен иск срещу него.

Тогава той изтъкна, че клиентите му наистина имали "крехки и проблематични" взаимоотоншения с ЛАЙДЪН, но подчерта, че всички музиканти в SEX PISTOLS още през 1988 били сключили договор, решенията за използването на песните на групата да се взимат на "мажоритарен принцип". Двамата имали подкрепата , както на басиста ГЛЕН МАТЛОК, така и на наследниците на СИД ВИШЪС.
 
В ролята на ЛАЙДЪН е АНСЪН БУУН, като СТИЙВ ДЖОУНС ще видим ТОБИ УОЛЪС, познат ни от 'The Society' на Netflix, докато звездата от 'Игра на тронове' МЕЙСИ УИЛЯМС ще играе ДЖОРДАН - енигматичната английска манекенка, превърнала се в "Лицето на пънка."
 
Източник: loudwire.com