ДИДО ПЕШЕВ препоръчва български групи в сайта на METALLICA

04 Юни 2022
news page

Българският илюстратор ДИДО ПЕШЕВ е представен с дълго интервю в официалния сайт на METALLICA.

Повод за това е новият официален плакат, който той направи за американските метъл гиганти. 

Популярният журналист и актьор, СТЕФАН ШИРАЗИ, задава на ДИДО общо 12 въпроса за неговото детство, любовта му към METALLICA, как е открил рока и метъла по принцип и така нататък. 

Интервюто дава възможност на ПЕШЕВ, който освен художник е и китарист на THEM FREQUENCIES и на LAST HOPE, както и на проекта NOCKTERN, да представи по-подробно своята дизайнерска компания Bare Hands Society. А също така да насочи погледите на феновете на милионите фенове на METALLICA от целия към българската РОК сцена. Ето неговите думи (в превод от английски):  

"Някои от важните банди от 90-те в България са Babyface Clan и Panican Whyasker. Те оказаха голямо влияние на алтернативната сцена тук. Можете да чуете и Les Animaux Sauvages, ако харесвате electro/minimalwave/postpunk.

На хардкор сцената важните групи от началото на 90-те са Face Up (Vendetta) и Last Hope, в които аз сега свиря на китара. Цялата тази сцена започна във Варна преди години и могада кажа, че всичко продължава, благодарение на тях.

За феновете на хардкор, пънк и по мрачния звук препоръчвам Outrage, Indignity, BFDM, Adult Crush и Expectations. Другата група, в която свиря се казва Nocktern..."

Мениджмънтът на METALLICA се свърза с ДИДО ПЕШЕВ през есента на 2018, впечатлен от изключителната му работа за банди като GOJIRAMASTODONGHOSTMELVINSNAPALM DEATHSWANSМЕРИЛИН МЕНСЪН и други.
 
снимка: Александър Станишев
Източник: metallica.com